Priča o kitu

Priča o kitu

1024px-Humpback_stellwagen_edit

Nedavno je na naslovnoj stranici San Francisco Chronicle osvanula priča o ženki grbavog kita koja se uplela i zaglavila u zaštitnu mrežu u obližnjim vodama. Stotine metara kablova i užadi bili su joj omotani oko repa, tijela i usta. Zarobljenog kita otkrio je jedan ribar istočno od Faralonskih otočja, 50 km od San Franciska. Ubrzo je stigla i spasilačka ekipa. Kit je bio u jako nezgodnoj situaciji tako da je jedini način da se spasi bio da se ronioci spuste do njega i izbave ga iz zamke zamršenih konopaca. Nakon nekoliko napornih i dramatičnih sati ženka grbavog kita bila je oslobođena. Plivala je oko njih, kako ronioci kažu,u radosnim krugovima.

Potom je prišla svakom spasiocu ponaosob, nježno ih dodirujući u znak zahvalnosti. Mnogi od ronioca su izjavili da im je to bilo najljepše iskustvo u životu. Spasioc koji je isjekao uže koje je bilo omotano oko usta kaže da su ga njene oči pratile sve vreme dok je bio pored nje i da on nikada više neće biti isti. Neka vi i svi oni koje volite budete blagoslovljeni i sretni da budete okruženi ljudima koji će vam pomoći da se izvučete iz svih mreža koje vas sputavaju i da uvijek znate za radost davanja i primanja zahvalnosti.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno nam se obratite popunjavanjem obrasca ili nam pišite na e-mail adresu info@sretna-dusa.com

    Kontakt