Vječne sunčane obale‏

Vječne sunčane obale‏

Vječne sunčane obale‏Kakav bi to Bog bio, moj prijatelju, čija bi kreacija bila krnja, falična, providna i jeftina? Kada bi bila nepotpuna, lako shvatljiva i od beskraja manja? Pa, naravno da je čudesna, beskrajna i neshvatljiva. Ali, to ne znači da si osuđen na slijepo vjerovanje i puko bauljanje. Slijepa vjera najčešće dovodi do razočaranja i frustracije. Slijepa vjera zapravo ne vodi nikamo, niti je put, niti smisao. Put je živ kao i ti, i uvijek se možeš raspitivati, tragati, graditi… Znanje i razumijevanje s vremenom će rasti u tebi. Rasti i narasti do neslućenih granica o kojima nisi nikada niti sanjao.

Ako prizoveš svjetlost i čistoću – oni će sve obasjati. I na tome putu, u jednom će se trenutku dogoditi nešto što nećeš lako drugima moći objasniti. Potpuno ćeš se opustiti i prepustiti nektaru samoobasjanog znanja – duhovnome zvuku. Ne moraš se zamarati sumnjama. Na tome putu nema gubitnika. Na tome putu sve će se dogoditi na najljepši mogući način. Jer… Imaš Oca koji je veoma moćan, inteligentan, dobronamjeran i slobodan od svih predrasuda. Slobodno Mu možeš prići i reći sve što ti je na srcu. Možeš Mu prići i razotkriti sve skrivene tajne i slabosti, znajući da Njegova širina i razumijevanje nemaju granica.

Prići Mu možeš uvijek, kada god poželiš. I On ti kaže: “Što god želiš, što god voliš. Samo dođi do Mene i vidjet ćemo koji su put i rješenje najbolji. Vidjet ćemo što se može učiniti. Ako si upao i u najdublju tamu, ako sve izgleda beznadežno… Otvori se prema Meni, premostiti ćemo sve zapreke. Samo otvori srce i misli Meni, samo se otvori. Moja želja je da se konačno upoznamo.” Bilo bi djetinjasto zanemariti pomoć i ispruženu ruku osobe koja ima takav kapacitet, koja te iznova i iznova poziva: “Hajdemo zajedno vidjeti što se može učiniti.” Zato vrijedi prići iznova i iznova. Tada sve postaje živo, smisleno i zanimljivo. Vrijedi neumorno tragati i upijati mudrost svetih tekstova. Baš sve, baš sve – tada će se dogoditi na najljepši i najlakši mogući način. Na kraju krajeva, svaki put koji odaberemo pod nebeskom je kapom. “Kako mi se netko preda, tako ga nagrađujem. Svatko slijedi Moj put u svakom pogledu o Prithin sine.” (Bhagavad-gita kakva jest 4.11)

U jednom povjerljivom navodu rečeno je: “Kada Mi netko priđe tražeći materijalne pogodnosti i darove, Ja ću mu već ispuniti te želje i dobro da Mi je prišao i otvorio srce. Ali, u povjerenju – tu će se još koješta nepredviđenog dogoditi, tako da će ta osoba izgubiti svaki ukus za ponovno kušanje takvih stvari. To će biti Moj poseban dar. Činim to samo zato da bih mogao dati nešto što je od neprocjenjive vrijednosti i izvor istinske, a ne lažne sreće. Živa bića najčešće ne shvaćaju za čime tragaju i za čime čeznu. Jako im je teško razumjeti da su mrvice sreće oko kojih se natežu i ratuju u ovome svijetu puke i nevažne tričarije. Njihovo je pravo nasljedstvo ocean narastajućeg blaženstva. Ja ih želim dovesti do tih vječnih sunčanih obala.”

(iz knjige Probuditi se na otoku; autor Gordan Jurković)

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno nam se obratite popunjavanjem obrasca ili nam pišite na e-mail adresu info@sretna-dusa.com

    Kontakt