Darovi Boga

Darovi Boga

Radhanath Swami

Naše je djelovanje čisto kada shvatimo da nismo vršioci radnje, već jednostavno instrumenti u rukama Boga da bismo ostvarili Njegovu volju. Sve dok mislimo: ‘Ja sam učinio ovo dobro djelo!’ – ostajemo ponosni i zagađeni.

Bog je vršitelj radnje. Da mi Bog nije podario zrak – kako bih mogao disati? Da Bog nije podario Sunce – kako bih mogao vidjeti? Da Bog nije podario kiše – kako bih mogao piti vodu ili jesti hranu? Da Bog nije podario zemlju – kako bih mogao opstati? Sve od čega smo sačinjeni – dar je Boga. Niti naši praočevi, niti znanstvenici, nisu stvorili stvari o kojima u potpunosti ovisimo i na kojima preživljavamo – svjetlost sunca, zrak, kišu, zemlju, žitarice, kao ni naše vlastito tijelo. Naši otac i majka nisu sami po sebi proizveli ovo tijelo. Oni su bili samo instrumenti. Nije naš otac svojom vlastitom inteligencijom osmislio sjeme života. Bog je to učinio i podario ocu koji je opet instrument u rukama Boga, i stoga to sjeme života Božjim aranžmanom uzima utočište maternice majke. Bog je kreirao maternicu, to nije učinila sama majka. Maternica majke je instrument Boga i po Njegovoj želji sjeme se na tom mjestu hrani, razvija i raste.

Bog nam je podario rođenje. Bog je stvorio svaku vlas na našoj glavi i svaku poru na našem tijelu. On je sve to stvorio i podario nam sve potrebno da bismo održali svoje živote.

(iz knjige Soul-wise; autor Radhanath Swami)

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno nam se obratite popunjavanjem obrasca ili nam pišite na e-mail adresu info@sretna-dusa.com

    Kontakt