Izvor ljubavi

Izvor ljubavi

gaura-nitaiPogledajmo pobliže što ljubav jest i odakle dolazi. Podrijetlo ljubavi može se naći jedino na mjestu koje je daleko iznad ovog materijalnog svijeta. Zapravo, duboka ljubav ne može postojati neovisno o Svevišnjem Gospodinu jer je On izvor i riznica svega. Oni koji tvrde da ljubav nije povezana s Božanskom Osobom mogu misliti da imaju vrijedne dijamante, ali zapravo posjeduju samo mnoštvo slomljenih stakalaca. Zbog toga što im nedostaje neophodna duhovna povezanost, u zbilji nemaju ništa.

Pravi duhovnjaci, s druge strane, automatski su puni ljubavi jer su kanali za Božju energiju. Dok zrače božansku ljubav, prirodno je dijele i pomažu drugima da se s njom povežu. Čežnja za vječnom ljubavlju znak je da se nalazimo izvan svog prirodnog položaja. Privremeno zemaljsko stanje ne ispunjava nas jer fizička tijela i materijalne interakcije uvijek imaju kraj. Želimo biti vječno voljeni jer smo neuništiva, duhovna bića kod kojih je ljubav izraz duše. Konačno, sve veće duhovne tradicije potvrđuju da smo bića puna ljubavi kojima nije mjesto u materijalnome svijetu. Poučavaju nas da imamo priliku iskusiti mnogo više ljubavi nego što obično doživljavamo u svakodnevnom životu.

Kako postajemo sve ispunjeniji ljubavlju i činimo napore da služimo druge, postupno ulazimo u područje božanske ljubavi. Kad tu istinsku ljubav dajemo drugima, dobivamo mnogo više zauzvrat. Kad jednom razvijemo duboku duhovnu povezanost, počinjemo doživljavati veća zadovoljstva kojima smo se prije nadali, ali ih nismo našli u materijalnom životu. Otkrivamo ljubav koja je beskrajna, neograničena vremenom i okolnostima i koja je potpuno ispunjavajuća.

(iz knjige Duhovni ratnik II; autora Bhakti Tirthe Swamija)
www.duhovniratnik.com

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *