Ljubav i Fizička Privlačnost

Ljubav i Fizička Privlačnost

Pitanje: Uvijek ću se okrenuti za privlačnim pripadnikom suprotnog spola. Kako mogu prestati promatrati osobe samo kao tijela?

H.H. Bhakti Tirtha Swami – Odgovor: Ako igramo tjelesnu igru, na kraju ćemo se razočarati jer će se tijelo našeg partnera neizbježno promijeniti. I naše također. Ako se veza temelji na izgledu, tada će nam se ubrzo zgaditi jer mladost fizičkog tijela ne traje dugo. Ljudi stalno mijenjaju oblik iako to često ne shvaćamo. Na primjer, netko koga volimo može doživjeti nesreću i izgubiti ruku ili nogu ili osoba koju volimo može početi stariti. Osoba kojom smo bili izvorno privučeni sada izgleda potpuno drugačije, s manje kose, deblja. Ustvari, osoba je dobila novo tijelo. Ponekad možemo biti u iskušenju i reći: “To nije osoba koja me je privukla. To je potpuno drugačija osoba.”

Ako se odnos temelji samo na površinskom izgledu ili na tome kako slatko, pjesnički ili rječito razgovaramo s partnerom da bismo prikrili svoju unutarnju prazninu, prava, duboka povezanost ne može postojati. Ljubav mora biti iznad fizičke privlačnosti. Ponekad su veze u tolikoj mjeri na tjelesnoj razini da dolazi do sukoba čim nema fizičkog kontakta, a da partneri niti ne znaju zašto se to događa. Samo doživljavaju veliku napetost i tjeskobu čim igra dodirivanja prestane.

Nažalost, jednog dana naša osjetila i osjetila našeg ljubavnika neće više biti ista. Što će se dogoditi s vezom ako se temelji samo na seksualnom podražaju? Hoćemo li, ako veza postane prazna, odlučiti da Bog više ne postoji? Hoćemo li zaključiti da nas Bog ne voli ili da nas je na neki način prevario samo zato što više ne osjećamo fizičko zadovoljstvo s partnerom? Hoćemo li uzviknuti i prokleti Boga ili ćemo pokušati dublje shvatiti kako situacija može biti izraz Njegove ljubavi?

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *