Potpuno utočište

Potpuno utočište

krishna-new-raman-reti-alachua
U posljednje vrijeme sve se više bavim mišlju o mantranju prožetom odnosom sa Svetim Imenom. Što uopće znači pojam odnos? Uzajamna privlačnost između dvije osobe i obostrana prirodna želja da služe jedna drugu. Mi imamo vječan odnos s Krišnom. Ako smo toga svjesni, tada će naše mantranje prirodno probuditi privlačnost prema Krišni, privlačnost koja nas nadahnjuje da Ga volimo i služimo. Savršeno bi bilo da se, ovisno o odnosu sa Svetim Imenom, nađemo u raspoloženju služenja, prijateljstva, roditeljske privrženosti ili romantične ljubavi.

No, što ako nismo na tom nivou?

Kakav god da naš osobni odnos s Krišnom jest, svi smo mi u osnovi povezani s Njim kao Njegovi sluge. Zazivanje Svetoga Imena bi stoga trebalo pobuditi barem osjećaj dubokog poštovanja, uvažavanja i zahvalnosti prema našem Gospodinu. No što ako nismo čak ni na tom nivou? Tada se trebamo moliti da taj nivo dostignemo. U najmanju ruku trebali bismo osjećati utjehu i sreću što se Krišna pojavio da bi nam pružio potpuno utočište.

(iz knjige Japa meditacije; autor Dhanurdhara Swami)

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  • Kontakt

    Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno nam se obratite popunjavanjem obrasca ili nam pišite na e-mail adresu info@sretna-dusa.com

    Kontakt